Under ytan
23 mar 07

Forskningsseminarium - Exkluderande normer i skola och arbetsliv

Under ytan anordnar ett forskningsseminarium i Stockholm där våra forskare kommer att berätta om viktiga utgångspunkter och resultat i forskningen om de normer som möjliggör diskriminering och exkludering på grund av sexuell läggning i skola och arbetsliv.

Den 11 maj kl. 10.00-12.30 anordnas seminariet på Lundqvist & Lindqvist Klara Strand Konferens i Stockholm. Målgrupper för seminariet är forskare/lärare, tjänstemän, beslutsfattare och andra verksamma inom fälten skola/utbildning och arbetsliv, samt lärarstuderande och verksamma inom skola och förskola.

Tre av forskarna bakom boken Norms at Work: Challenging Homophobia and Heteronormativity inleder seminariet med att berätta om viktiga utgångspunkter och resultat i forskningen om de normer som möjliggör diskriminering och exkludering på grund av sexuell läggning i skola och arbetsliv. I boken presenteras intervjuundersökningar med bland annat lärare från såväl Sverige som Litauen. Likaså studeras normbildning inom lärarutbildning samt hur exkluderande normer också kan upprepas i jämställdhets- och värdegrundsarbete.

Den presenterade forskningen har bedrivits inom ramen för Transnational Cooperation for Equality – TRACE, där Under ytan är en av fyra parter. Boken kommer att delas ut på seminariet tillsammans ytterligare en bok (Open Up Your Workplace) som har producerats inom ramen för TRACE.

De tre forskarna presenterar sitt arbete under ca en timme varpå följer diskussion resten av seminarietiden.

Medverkande: Anna Sofia Lundgren (Umeå universitet), Lena Martinsson (Göteborgs universitet) och Eva Reimers (Linköpings universitet)

Anmäl er senast den 27 april till:
Henrik Danielsson, Myndigheten för skolutveckling
henrik.danielsson@skolutveckling.se eller tfn: 08-5277 8176.

Ange namn, arbetsuppgifter/arbetsplats (motsv.) och kontaktuppgifter i din anmälan samt eventuella önskemål om kost.

Antalet platser är begränsat. Platser fördelas dels utifrån principen om först till kvarn och dels utifrån att få en bra spridning på deltagarna utifrån målgrupperna för seminariet.


VARMT VÄLKOMNA!!
5 mar 2007
Förskollärare talar om sexuell läggning

22 jan 2007
Förskolekonferens i Malmö 13 mars 2007

15 dec 2006
Upprop för icke heteronormativa barnböcker!

16 okt 2006
Kvällsposten: Förutsätt inte att dina elever är heterosexuella

« Tillbaka Visa fler »